Cât de sigure sunt unghiile cu polygel și ce riscuri prezintă

Unghiile din polygel au devenit o alternativă la unghiile acrilice, oferind un aspect și o senzație mai naturală, asigurând în același timp rezistență și durabilitate.

Dar, ca în cazul oricărui tip de unghii artificiale, există preocupări legate de siguranță. În prezentul articol, vom explora cât de sigure sunt unghiile cu polygel alături de câteva sfaturi în materie de siguranță.

Unghii polygel

1. Aplicare și întreținere la salon

Atunci când sunt aplicate și întreținute în mod corespunzător de către un tehnician de unghii calificat și autorizat, unghiile din polygel sunt considerate sigure.

Este esențial să verificați dacă salonul respectă tehnicile adecvate de igienizare și sterilizare pentru a preveni riscul de infecție sau de reacție alergică. În afară de aceasta, este necesar să ne asigurăm că produsul este utilizat în mod corespunzător pentru a evita orice deteriorare a unghiilor naturale.

Este întotdeauna o idee bună să vă documentați și să verificați recenziile înainte de a vizita un salon și să puneți orice întrebare pe care o aveți înainte de a vă face unghiile cu polygel.

La fel ca orice alte unghii artificiale, este crucială întreținerea unghiilor, păstrându-le curate și uscate și evitând deteriorările chimice sau mecanice dure. Dacă observați orice roșeață, umflătură sau alte semne de infecție, este important să contactați un profesionist cât mai curând posibil.

Dacă aveți afecțiuni medicale preexistente sau alergii, este bine să anunțați tehnicianul de unghii înainte de a vă face unghiile.

Un alt aspect important de luat în considerare este procesul de îndepărtare. Evitați să vă scobiți sau să exfoliați unghiile, deoarece poate deteriora unghiile naturale. În schimb, cel mai bine este să fie îndepărtate de un profesionist, care va folosi instrumentele și tehnicile adecvate pentru a îndepărta unghiile fără a provoca daune.

În concluzie, unghiile din polygel pot fi sigure atunci când sunt aplicate și întreținute corespunzător de către un tehnician de unghii instruit și licențiat, însă puteți să vă documentați și să alegeți un salon de încredere, să fiți conștiente de riscuri și să aveți grijă și să vă îngrijiți și întrețineți corespunzător pentru a vă asigura siguranța unghiilor.

Aplicare și întreținere la salon

2. Riscul de infecție sau reacție alergică

Atunci când vă faceți unghiile acasă prin intermediul unui kit polygel, folosiți numai produse aprobate de organizații profesionale, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății.

Toate instrumentele utilizate trebuie să fie igienizate corespunzător înainte de a intra în contact cu pielea sau unghiile dumneavoastră. Dacă folosesc mai multe persoane aceleași ustensile, sterilizarea acestora ajută la reducerea riscului de a transfera bacterii sau viruși de la unghiile unei persoane la cele ale altei persoane.

Deși polygelul este mai rezistent decât unghiile acrilice obișnuite, trebuie sa știți că, durata de viață a acestuia va depinde de cât de bine a fost aplicat și întreținut. O aplicare de proastă calitate poate duce la desprindere sau crăpare, ceea ce poate crește probabilitatea apariției unei infecții sau a unei reacții alergice.

În ceea ce privește o reacție alergică, este posibil ca unele persoane să aibă un răspuns advers atunci când intră în contact cu anumite substanțe chimice care se găsesc în produsele din polygel, cum ar fi monomerii (metacrilat de etil și metacrilat de etil) sau anumiți coloranți utilizați pentru diverse culori.

Sensibilitatea pielii poate fi accentuată de tehnicile incorecte de aplicare, care pot provoca iritații sau roșeață. Pentru a reduce șansele de a suferi orice fel de reacție, testați întotdeauna orice produs nou înainte de a-l folosi pe toate unghiile și folosiți măsuri de protecție adecvate în timpul aplicării acestora, cum ar fi mănuși, măști și protecție pentru ochi, dacă este necesar.

În concluzie, deși unghiile din polygel reprezintă o modalitate excelentă pentru persoanele care caută un aspect de lungă durată fără a-și deteriora prea mult patul unghiei, trebuie să luați măsuri suplimentare de precauție atunci când le faceți pentru a reduce orice risc potențial asociat cu acestea, cum ar fi infecția sau o reacție alergică cauzată de practicile de sterilizare necorespunzătoare sau de substanțele chimice găsite în produsul în sine.

Cât de sigure sunt unghiile cu polygel - Riscul de infecție sau reacție alergică

3. Riscul deteriorării unghiei naturale

Unghiile din polygel sunt o soluție perfectă pentru a îmbunătăți aspectul manichiurii tale. Acestea oferă o fixare mai puternică, de durată mai lungă și vă oferă posibilitatea de a crea modele complicate care ar fi prea dificil de realizat cu oja tradițională. Totuși, dacă nu sunt utilizate corect, există riscul de a deteriora unghiile naturale.

Atunci când folosiți unghiile din polygel, produsul trebuie aplicat corect și uniform pe întreaga suprafață a patului unghial. Dacă nu se procedează corect, polygelul se poate desprinde de patul unghiei și poate provoca formarea de bule de aer, ceea ce poate duce la ciobirea sau crăparea unghiilor naturale. Crește riscul de infecție, deoarece bacteriile pot rămâne blocate în aceste mici goluri create de aplicarea necorespunzătoare.

Atunci când îndepărtați unghiile din polygel, folosiți un produs adecvat, care va descompune produsul fără substanțe chimice dure sau instrumente abrazive. Utilizarea obiectelor ascuțite, cum ar fi foarfecele sau împingătoarele de cuticule, poate crea tăieturi microscopice pe patul unghiei naturale și crește riscul de infecție.

Faceți pauze regulate de la purtarea unghiilor din polygel pentru a nu vă slăbi unghiile naturale prin expunerea prelungită la adezivi și la substanțele chimice utilizate la îndepărtarea sau aplicarea acestora. Trebuie sa cunoașteți dacă aveți alergii cunoscute înainte de a utiliza aceste produse, pentru a evita orice potențiale reacții adverse cauzate de anumite ingrediente care se găsesc în unele produse.

Riscul deteriorării unghiei naturale

Concluzia

După cum se poate observa, există cu siguranță câteva argumente pro și contra de luat în considerare atunci când vine vorba de unghiile din polygel.

Deși acestea tind să dureze mai mult decât alte tipuri de unghii artificiale, cum ar fi unghiile acrilice sau cu gel, ele necesită mai multă atenție în ceea ce privește întreținerea și îngrijirea.

Dacă unghii rezistente și frumoase, polygelul poate merita investiția; totuși, discutați cu un profesionist înainte de a lua decizia finală.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu