Cele mai bune mănuși de protecție UV

Știați că expunerea la radiațiile UV emise de lampile UV pentru manichiură poate provoca arsuri, îmbătrânire prematură a pielii și chiar cancer? Pentru a vă proteja mâinile de aceste efecte nocive, este important să purtați cele mai bune mănuși de protecție UV atunci când vă faceți manichiura.

Mănușile de protecție UV sunt confecționate din materiale speciale care blochează aproximativ 98% din razele UV.

Cele mai bune mănuși de protecție UV

Manusi Protectie UV LUXORISE

Manusi Protectie UV LUXORISE

Am avut întotdeauna o pasiune pentru manichiură și îmi place să experimentez cu diferite stiluri și culori. Recomand Mănușile de Protecție UV Luxorise de pe kitunghii.ro și trebuie să spun că sunt absolut încântată de ele! Aceste mănuși sunt de o calitate excepțională și au o mărime universală, fiind perfecte pentru orice dimensiune a mâinii.

Îmi amintesc prima dată când le-am folosit. Eram pregătită pentru o sesiune de manichiură cu gel și, în loc să aplic crema de protecție solară obișnuită, am decis să încerc aceste mănuși. Lungimea lor de 22 cm a oferit o acoperire excelentă, protejându-mi mâinile și încheieturile de razele UV dăunătoare ale lămpii.

Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost confortul pe care îl oferă aceste mănuși. Materialul este atât de moale și flexibil, încât abia simțeam că le port. Designul lor elegant în culoarea albă a adăugat puțină eleganță întregii experiențe de manichiură.

După utilizare, am observat că pielea mea se simțea mult mai bine protejată și nu avea acea senzație uscată pe care o aveam de obicei după expunerea la lampa UV. Este clar că aceste mănuși rețin eficient razele UV, protejându-mi mâinile de efectele nocive ale expunerii prelungite.

Recomand cu căldură Mănușile de Protecție UV Luxorise tuturor celor care își doresc o protecție suplimentară în timpul manichiurii cu gel. Sunt un accesoriu indispensabil pentru oricine își dorește să își păstreze mâinile frumoase și sănătoase. Cu aceste mănuși, manichiura cu gel devine nu doar o plăcere, ci și o experiență sigură pentru sănătatea pielii!

 

Cum să alegeți cele mai bune mănuși de protecție UV?

Eficiența de protecție UV (UPF)

 • Ce este UPF? UPF este o măsură a cât de eficientă este o țesătură sau un material în blocarea razelor UV. UPF-ul este exprimat ca un număr, iar un număr mai mare înseamnă o protecție mai mare.
 • Cum se măsoară UPF? UPF se măsoară prin expunerea țesăturii la o cantitate cunoscută de radiații UV și măsurarea cantității de radiații care trec prin țesătură.
 • Ce înseamnă un UPF de 98 sau mai mare? Un UPF de 98 sau mai mare înseamnă că țesătura va bloca cel puțin 98% din razele UV. Acest lucru este suficient pentru a oferi protecție împotriva arsurilor solare.

mănuși de protecție UV

Materialele

 • Ce materiale sunt utilizate pentru fabricarea mănușilor de protecție UV? Cele mai comune materiale utilizate pentru fabricarea mănușilor de protecție UV sunt poliesterul și nailonul. Aceste materiale sunt eficiente în blocarea razelor UV, dar sunt, de asemenea, confortabile de purtat.
 • Care sunt avantajele și dezavantajele diferitelor materiale?
  • Poliesterul este un material durabil și rezistent la apă. Este, de asemenea, relativ ieftin. Cu toate acestea, poliesterul poate fi incomod de purtat în vreme caldă.
  • Nailonul este un material mai confortabil de purtat decât poliesterul. Este, de asemenea, mai elastic, ceea ce îl face mai potrivit pentru activitățile fizice. Cu toate acestea, nailonul este mai puțin durabil decât poliesterul și poate fi mai scump.

Materialele manusii de protectie

Grosimea

Grosimea mănușilor de protecție UV joacă un rol crucial în eficacitatea lor de a bloca razele UV dăunătoare.

Materialele mai groase oferă o protecție mai mare, deoarece țesăturile dense blochează o cantitate mai mare de raze UV comparativ cu materialele subțiri sau fine. Acest lucru este deosebit de important dacă plănuiți să folosiți lampa UV pe timp mai îndelungat.

Mănușile subțiri, realizate din materiale fine sau moi precum bumbacul, ar trebui utilizate pentru ocazii cu o expunere mai redusă la soare. Este esențial să înțelegem că, deși aceste mănuși oferă un anumit nivel de protecție, ele nu sunt la fel de eficiente ca cele mai groase în blocarea radiațiilor UV.

Grosimea manusii de protectie uv

Mărimea

 • De ce este importantă mărimea și potrivirea mănușilor de protecție UV? Mărimea și potrivirea sunt importante pentru a asigura faptul că mâinile sunt complet protejate. Mănușile care sunt prea strâmte pot fi incomode și pot provoca iritații ale pielii. Mănușile care sunt prea largi pot lăsa găuri care permit radiațiilor UV să pătrundă.
 • Cum puteți alege mărimea potrivită a mănușilor de protecție UV? Cel mai bun mod de a alege mărimea potrivită a mănușilor de protecție UV este să le încercați înainte de a le cumpăra. Dacă nu puteți încerca mănușile înainte de a le cumpăra, puteți măsura circumferința mâinii și utilizați tabelul de mărimi al producătorului.

Caracteristici suplimentare

 • Ce caracteristici suplimentare pot avea mănușile de protecție UV? Unele mănușile de protecție UV includ caracteristici suplimentare, cum ar fi o deschidere pentru degetul mare sau un fermoar. Aceste caracteristici pot face mai ușor de pus și de scos mănușile.
 • Care sunt avantajele și dezavantajele caracteristicilor suplimentare?
  • O deschidere pentru degetul mare poate face mai ușor de folosit touchscreen-ul unui dispozitiv electronic. Cu toate acestea, o deschidere pentru degetul mare poate reduce protecția oferită de mănuși.
  • Un fermoar poate face mai ușor de pus și de scos mănușile. Cu toate acestea, un fermoar poate fi un punct slab în mănuși și poate permite radiațiilor UV să pătrundă.

Sfaturi pentru utilizarea mănușilor de protecție UV

 • Purtați mănușile întotdeauna atunci când sunteți expus la radiații UV. Acest lucru include atunci când vă faceți manichiura, dar și atunci când petreceți timp în aer liber, chiar și în zilele înnorate.
 • Inspectați mănușile în mod regulat pentru a vă asigura că nu sunt deteriorate. Mănușile deteriorate nu vor oferi aceeași protecție ca mănușile noi.
 • Spălați mănușile cu apă rece și săpun după fiecare utilizare. Acest lucru va ajuta la eliminarea murdăriei și a bacteriilor.

Ce tip de mănuși poartă manichiuristele?

Pentru cei/cele care lucrează în saloanele de manichiură, alegerea corectă a mănușilor este esențială pentru protecția lor.

Mănușile din nitril oferă cea mai bună protecție și sunt recomandate în acest domeniu. Acestea sunt preferate deoarece sunt rezistente la majoritatea substanțelor chimice utilizate în produsele pentru unghii.

Spre deosebire de mănușile din nitril, cele din latex și vinil sunt permeabile la multe ingrediente din produsele de manichiură și, prin urmare, nu ar trebui folosite.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu