Cum să îndepărtezi unghiile polygel

Un kit polygel este soluția perfectă dacă vreți să creați o manichiură frumoasă din confortul casei dvs. Însă îndepărtarea unghiilor polygel poate părea o sarcină intimidantă, dar cu uneltele și tehnicile potrivite, poate fi ușor de făcut acasă.

Polygel este o formulă hibridă de ojă semipermanentă și gel care oferă o rezistență puternică și o durată mai lungă de viață decât oja obișnuită.

Îndepărtarea unghiilor polygel necesită în general folosirea acetonei sau a unui remover de gel pentru a înmuia gelul și pentru a-l îndepărta de pe unghie.

După îndepărtarea stratului de polygel, este important să vă îngrijiți bine unghiile pentru a le menține sănătoase și puternice.

Cum să îndepărtezi unghiile polygel

Unghiile Polygel devin din ce în ce mai populare pentru durabilitatea și aspectul lor natural. Dar atunci când vine timpul să le îndepărtați, poate fi un pic mai complicat.

Vom arăta în continuare cele mai bune modalități de a îndepărta în siguranță și cu ușurință unghiile din polygel:

Acetonă

Acetona este cea mai obișnuită modalitate de a îndepărta orice tip de îmbunătățire a unghiilor, inclusiv unghiile din polygel.

Pur și simplu înmuiați un tampon de bumbac în acetonă, puneți-l pe unghie, apoi înfășurați degetul în folie de aluminiu timp de cel puțin 10 minute.

Acetona va ajuta la dizolvarea agentului de etanșare din polygel și vă va permite să îndepărtați cu ușurință unghia cu un împingător de cuticule. Nu lăsați acetona prea mult timp, deoarece poate usca pielea din jurul unghiilor și poate provoca iritații.

acetona

Folosiți o pilă de unghii

Dacă nu aveți acces la acetonă sau dacă nu doriți să o folosiți pe unghii, puteți încerca să folosiți în schimb o pilă de unghii.

Luați o pilă cu granulație medie și ștergeți ușor stratul superior al unghiilor dvs. din gel polygel până când acestea încep să se desprindă. Această metodă poate dura ceva timp, dar este mult mai blândă cu unghiile dvs. decât utilizarea acetonei.

Folosiți o pilă de unghii

Folosiți o freza de unghii electrica

Dacă doriți o modalitate și mai rapidă de a îndepărta polygelul de pe unghiile dumneavoastră, luați în considerare investiția într-o pilă freză de unghii.

Cu acest dispozitiv, puteți șlefui rapid și ușor stratul de polygel până când tot ce rămâne este patul unghiei naturale de dedesubt. Folosiți viteze mici pentru a nu deteriora patul unghiei naturale de dedesubt.

Folosiți o pilă electrică

Cât de des trebuie să îndepărtați unghiile Polygel?

Cel mai bine este ca manichiura Polygel să fie îndepărtată și înlocuită la fiecare 3-4 săptămâni.

Cât de des trebuie să îndepărtați unghiile Polygel

Întreținerea adecvată – cum ar fi menținerea cuticulelor hidratate, purtarea mănușilor de cauciuc atunci când spălați vasele și evitarea lacurilor de unghii pe bază de gel – poate prelungi durata de viață a manichiurii dumneavoastră.

Este o idee bună să vă faceți o nouă manichiură Polygel chiar înainte de orice ocazie specială, deoarece nu trebuie să vă faceți griji că se decojește sau se ciobește în mijlocul unui eveniment important!

Înlocuirea regulată la fiecare trei-patru săptămâni vă va ajuta să vă păstrați unghiile în cea mai bună formă.

De ce este important să îndepărtați unghiile Polygel în mod corespunzător?

Există mai multe motive pentru care este important să îndepărtați unghiile din polygel în mod corespunzător:

Pentru a vă proteja unghiile de deteriorare

Dacă încercați să îndepărtați unghiile din polygel prea repede sau agresiv, puteți ajunge să vă deteriorați unghiile naturale. Utilizarea unei metode delicate, cum ar fi o baie de acetonă sau o pilă electrică, poate ajuta la minimizarea riscului de deteriorare a unghiilor naturale.

Pentru a preveni infecțiile și inflamațiile

Dacă lăsați unghiile din polygel prea mult timp sau dacă le îndepărtați în mod necorespunzător, puteți crește riscul de infecție sau inflamație. Acest lucru se datorează faptului că poligelul poate reține bacteriile și ciupercile sub unghie, ceea ce poate cauza probleme dacă nu este controlat. Îndepărtarea corectă a polygelului poate ajuta la prevenirea acestor tipuri de probleme.

Pentru a menține suprafața unghiilor netede

Îndepărtarea corectă a unghiilor din polygel poate ajuta la menținerea suprafeței unghiilor netede și sănătoase. Dacă lăsați polygelul prea mult timp sau dacă îl îndepărtați agresiv, s-ar putea să vă treziți cu unghii aspre și inegale, mai predispuse la crăpare.

Îndepărtând cu grijă polygelul, puteți contribui la păstrarea netezimii și sănătății naturale a unghiilor dumneavoastră.

Polygelul nu dăunează unghiilor naturale

Polygelul este în general considerat a fi o opțiune sigură și eficientă pentru îmbunătățirea unghiilor. Este mai puțin agresiv pentru unghia naturală decât acrilicele și este mai flexibil și mai ușor de îndepărtat decât oja cu gel tradițională. Trebuie doar să urmați tehnici adecvate de aplicare și îndepărtare pentru a minimiza riscul de deteriorare a unghiilor naturale.

La fel ca orice îmbunătățire a unghiilor, Polygelul trebuie aplicat și îndepărtat de către un profesionist. Aplicarea sau îndepărtarea necorespunzătoare a Polygel poate duce la deteriorarea unghiilor naturale sau la alte probleme, cum ar fi infecții sau inflamații.

Se recomandă, în general, să se facă pauze de la utilizarea oricărui tip de îmbunătățire a unghiilor, inclusiv Polygel, pentru a permite unghiilor naturale să „respire” și să se refacă. Acest lucru poate ajuta la prevenirea deteriorării unghiilor naturale și la promovarea creșterii sănătoase a unghiilor.

Cum știți dacă unghiile Polygel trebuie îndepărtate?

Există câteva semne care pot indica faptul că unghiile Polygel sunt gata să fie îndepărtate:

Ciobire și exfoliere

Dacă observați că unghiile Polygel încep să se ciobească sau să se exfolieze, este posibil să fie timpul să le îndepărtați. Acesta este adesea un semn că Polygelul a devenit slab sau deteriorat și nu mai oferă nivelul dorit de susținere și protecție pentru unghiile naturale.

Creștere

Dacă observați că unghiile dvs. naturale au crescut semnificativ de la ultima aplicare a Polygelului, poate fi momentul să îndepărtați Polygelul. Pe măsură ce unghiile dvs. naturale cresc, Polygel poate deveni prea lung sau poate începe să se desprindă de patul unghial, ceea ce poate fi inconfortabil și neatractiv.

Deteriorare

Dacă observați fisuri, crăpături, despicături sau alte tipuri de deteriorări ale unghiilor Polygel, poate fi timpul să le îndepărtați. Continuarea purtării unghiilor Polygel deteriorate poate duce la deteriorarea unghiilor naturale și poate crește riscul de infecții sau alte probleme.

Preferințe personale

Decizia de a vă îndepărta unghiile Polygel va depinde de preferințele dvs. personale și de starea unghiilor dvs. naturale. Dacă nu mai sunteți mulțumită de aspectul unghiilor Polygel sau dacă pur și simplu doriți să dați o pauză unghiilor naturale, ar putea fi momentul să îndepărtați Polygelul.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu