Unghii Polygel vs unghii acrilice

Vă este greu să vă decideți între unghiile acrilice și cele din polygel? Nu sunteți sigură de diferențele dintre ele sau de beneficiile lor?

Polygelul și unghiile acrilice sunt ambele opțiuni populare pentru crearea de unghii artificiale, dar diferă în ceea ce privește ingredientele, consistența și procesul de aplicare.

Unghii polygel vs unghii acrilice

Ingrediente

Polygelul este un produs hibrid de îmbunătățire a unghiilor care este realizat dintr-o combinație de monomeri acrilici și un gel polimeric. Unghiile acrilice, pe de altă parte, sunt realizate dintr-un amestec de pulbere de polimer și un monomer lichid.

Consistență

Polygelul are o consistență mai moale și mai flexibilă decât unghiile acrilice, ceea ce îl face mai ușor de lucrat și mai rezistent la ciobire. Unghiile acrilice sunt mai dure și mai fragile, ceea ce le poate face mai predispuse la ciobire și rupere.

Aplicare

Polygelul se aplică de obicei cu ajutorul unei pensule, în timp ce unghiile acrilice se aplică cu ajutorul unei forme de unghii.

Timpul necesar pentru aplicarea și îndepărtarea unghiilor polygel față de cele acrilice poate varia semnificativ, influențând alegerea între cele două metode. Înțelegerea acestor diferențe poate ajuta la alegerea celei mai convenabile opțiuni în funcție de programul fiecărei persoane.

Unghiile polygel, în general, necesită mai puțin timp pentru aplicare comparativ cu cele acrilice. Acest lucru se datorează consistenței sale care permite o modelare mai ușoară și un timp de uscare rapid sub lampa UV sau LED. În plus, polygelul oferă o aplicare mai curată, ceea ce reduce timpul petrecut pe corecții și finisări.

Pe de altă parte, unghiile acrilice implică un proces ceva mai complex și mai lung, deoarece amestecul de pulbere și lichid necesită o anumită tehnică și timp pentru a se întări la aer. Deși acest lucru poate oferi o durabilitate mai mare, este important de luat în considerare dacă timpul suplimentar de aplicare se potrivește cu stilul de viață al utilizatorului.

Alegerea între unghiile polygel și cele acrilice ar trebui să ia în considerare nu doar aspectul și durabilitatea, ci și timpul disponibil pentru aplicare. Această informație poate ajuta la optimizarea rutinei de îngrijire a unghiilor, asigurându-se că se potrivește cu nevoile și stilul de viață al fiecărei persoane.

Procesul de polimerizare

Polygelul se polimerizează sub lumină UV sau LED, în timp ce unghiile acrilice se polimerizează folosind uscarea la aer sau un uscător de unghii.

Durabilitate

Atât unghiile din polygel, cât și cele acrilice sunt de lungă durată, dar unghiile acrilice tind să dureze ceva mai mult (4-6 săptămâni) decât cele din polygel (2-3 săptămâni)

Procesul de îndepărtare

Atât unghiile din polygel, cât și cele acrilice necesită utilizarea acetonei pentru a le îndepărta, dar procesul poate fi ușor diferit în funcție de produsul utilizat.

În cele din urmă, cea mai bună alegere între unghiile din polygel și cele acrilice va depinde de preferințele dumneavoastră personale și de nevoile specifice ale unghiilor dumneavoastră.

Poate fi util să vă consultați cu un profesionist pentru a determina cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Miros

Când vine vorba de mirosul puternic de chimicale asociat cu unele produse de înfrumusețare, cei care doresc o manichiură de lungă durată se pot trezi cântărind avantajele și dezavantajele a două produse comune: polygelul și acrilicul.

În timp ce ambele pot oferi un finisaj frumos, acrilicul necesită un monomer chimic pentru a-și polimeriza forma de pulbere, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor fi expuși la un miros chimic intens puternic în timpul aplicării.

Polygelul este mult mai prietenos cu utilizatorul în ceea ce privește mirosul, deoarece produsul are un miros foarte mic sau chiar deloc.

Pentru cei care caută stil fără miros un puternic, polygelul poate fi alegerea potrivită.

Costuri

Când trebuie sa găsim soluții fiabile și rentabile pentru a oferi unghiilor o manichiură de calitate de salon, atât poligelul, cât și acrilicul sunt opțiuni viabile.

Acrilicele pot oferi o manichiură de durată mai lungă, dar costul aplicării și întreținerii lor poate fi mai mare.

Polygelul este o alternativă mai rentabilă, deoarece oferă același aspect de înaltă calitate ca și acrilicele, dar la un preț mai accesibil. Realizarea propriei manichiuri cu polygel este mai ușoară decât cu acrilicele, deoarece tot ce ai nevoie este un kit polygel pentru unghii frumoase la tine acasă.

Polygelul este mai puțin dăunător decât acrilicul

Unghiile din PolyGel reprezintă o alternativă excelentă la unghiile acrilicele tradiționale.

Polygelul este mult mai ușor și mai flexibil, ceea ce reduce semnificativ șansele ca unghiile dumneavoastră să se rupă în timp datorită rezistenței lor. Acest lucru, combinat cu faptul că polygelul este un produs incredibil de versatil, înseamnă că poate fi folosit eficient pe unghiile scurte sau lungi, precum și pe unghiile slabe sau prea sănătoase.

Polygel sau acrilic pentru începătoare?

Pentru un începător în lumea nail art, polygelul este o opțiune excelentă.

În general, mai ușor de manevrat și manipulat decât kiturile tradiționale, trecerea la stiluri de salon cu drepturi depline poate fi făcută acasă cu încredere.

Poate dura ceva timp pentru a stăpâni setul de abilități necesare pentru un nail art perfect, însă răbdarea și practica vor duce în cele din urmă la un finisaj de calitate profesională.

În comparație cu acrilicele – ambele mai dificil de învățat – Polygelul este rentabil și oferă rezultate mult mai rapide.

Polygel sau acrilic pentru începătoare

Polygel vs Acrilic – Care arată și se simt mai bine?

Atât unghiile acrilice, cât și cele din polygel au avantajele și dezavantajele lor în ceea ce privește aspectul și senzația.

Unghiile din polygel sunt mai ușoare și mai flexibile, ceea ce le poate face să se simtă mai naturale decât cele acrilice voluminoase și grele.

Deoarece sunt mai flexibile, orice traumă a unghiilor nu va fi la fel de severă ca în cazul unghiilor acrilice, astfel încât acestea pot proteja mai bine patul unghial natural.

În ceea ce privește aspectul estetic, unghiile din polygel au adesea o strălucire generală lucioasă, cu mai puține imperfecțiuni, în timp ce unghiile acrilice pot necesita un top coat excelent pentru a obține un rezultat similar.

Totul se reduce la preferințele personale, deoarece ambele opțiuni oferă rezultate frumoase cu o aplicare adecvată.

Polygel vs Acrilic - Care arată și se simt mai bine

Polygel vs Acrilic – Care este mai sănătos pentru unghie?

Unghiile din polygel, care sunt realizate dintr-o combinație de polimeri și geluri, reprezintă o alternativă mai flexibilă la cele acrilice. Acest lucru înseamnă că persoanele care sunt îngrijorate de daunele cauzate de acrilic pot opta acum pentru polygel în schimb.

Polygelul este adesea lăudat pentru senzația sa de greutate redusă, aplicarea ușoară și îndepărtarea fără efort, care lasă în urmă puține sau deloc daune asupra unghiilor naturale.

Nu numai că combinația de polimeri și gel creează o suprafață rezistentă, dar permite unghiile să își mențină flexibilitatea, fiind în același timp capabile să reziste la ciobire și crăpare mult mai bine decât opțiunile acrilice tradiționale.

De aceea polygelul devine din ce în ce mai popular nu doar ca o alternativă mai ușoară, ci și ca o opțiune mai sigură atunci când vine vorba de protejarea unghiilor naturale.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu