Cum se curăță pensula de la polygel?

În introducerea unui tutorial despre cum să curățați o perie de polygel, este important să se explice importanța curățării pensulei.

Pensulele de polygel pot deveni rigide și dificil de utilizat dacă nu sunt curățate în mod regulat, iar acumularea de polygel uscat poate afecta calitatea accesoriilor pentru unghii. Prin curățarea regulată a pensulei, îi puteți menține forma și starea bună pentru utilizare ulterioară.

Este necesar să enumerăm materialele care vor fi necesare pentru curățarea pensulei. Aceste materiale pot include un produs de curățare a pensulei, apă caldă și un prosop de hârtie sau un șervețel. Având aceste materiale la îndemână, procesul de curățare va fi mai ușor și mai eficient.

Cum se curăță pensula de la polygel?

Cum se curăță pensula de la polygel in 5 pasi

Pentru a curăța o perie de polygel, respectați următorii pași:

Pasul 1: Îndepărtați excesul de polygel de pe pensulă: Folosiți un prosop de hârtie sau un șervețel pentru a îndepărta ușor excesul de polygel de pe perii pensulei.

Pasul 2: Clătiți pensula cu apă caldă: Țineți pensula sub jet de apă caldă și masați ușor periile pentru a îndepărta orice rest de polygel.

Pasul 3: Folosiți soluția de modelare din kitul polygel: Înmuiați pensula într-o soluție de modelare și folosiți degetele pentru a face să pătrundă ușor în peri.

Pasul 4: Clătiți din nou pensula: Țineți pensula sub jet de apă caldă și masați ușor periile pentru a îndepărta soluția de curățare.

Pasul 5: Uscați pensula: Folosiți un prosop de hârtie sau un șervețel pentru a tampona ușor peria pentru a elimina excesul de apă. După care, așezați pensula pe o suprafață curată și lăsați-o să se usuce la aer.

Este esențial să vă curățați peria de polygel după fiecare utilizare pentru a o menține în stare bună și pentru a preveni acumularea de polygel uscat, care poate face ca peria să devină țeapănă și dificil de folosit. Curățarea regulată va contribui la prelungirea duratei de viață a pensulei.

Ce să nu folosiți niciodată pentru curățarea pensulei?

Există câteva produse pe care ar trebui să evitați să le folosiți pentru a vă curăța pensula de polygel:

Apa fierbinte: Apa fierbinte poate face ca periile pensulei să se înmoaie și să își piardă forma. Cel mai bine este să folosiți apă caldă pentru a vă curăța peria.

Produse chimice dure: Evitați să folosiți substanțe chimice sau solvenți puternici pentru a vă curăța pensula, deoarece acestea pot deteriora periile și pot scurta durata de viață a pensulei. Limitează-te la utilizarea unui produs de curățare a pensulei, sau a unui săpun sau șampon blând.

Materiale abrazive: Nu folosiți materiale abrazive pentru a vă curăța pensula, deoarece acestea pot deteriora periile și pot face ca pensula să își piardă forma. Folosiți degetele sau o cârpă moale pentru a introduce ușor substanța de curățare în peri.

Căldură: Nu expuneți pensula la căldură, cum ar fi prin plasarea acesteia în mașina de spălat vase sau în apropierea unei surse de căldură. Acest lucru poate cauza deteriorarea sau pierderea formei periilor.

Respectând aceste indicații, vă puteți menține pensula pentru polygel în stare bună și îi puteți prelungi durata de viață.

Nu folosiți acetonă pentru curățarea pensulei

Cu toate tratamentele și tehnicile diferite care există, este important să folosiți instrumentele și substanțele chimice potrivite pentru unghiile cu gel.

Acetona este un dizolvant de lac de unghii eficient, însă îți va face praf pensulele dacă încerci să le cureți cu ea.

Folosirea a ceva mai puternic decât alcoolul pentru a vă curăța pensulele poate lipsi periile de uleiurile lor naturale, făcându-le fragile și incapabile să aplice corect.

Pentru a vă asigura că pensulele dvs. rămân în stare excelentă, utilizați un amestec de 90% alcool diluat cu 10% apă pentru cele mai bune rezultate. Procedând astfel, pensulele dvs. cu gel vor rămâne în formă perfectă.

Când trebuie curățată pensula?

Trebuie să curățați pensula pe care o utilizați pentru manichiura Polygel după fiecare utilizare. Acest lucru nu numai că va împiedica gelul să se aglomereze pe pensulă dar vă ajută să nu răspândiți bacterii sau infecții de la un client la altul.

Dacă nu se curăță în mod corespunzător între clienți, se pot răspândi bacterii ale pielii care pot provoca iritații și chiar infecții.

Folosiți metodele de curățare prezentate mai sus.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu