Lampă UV vs LED pentru unghii – Care este mai bună?

Atât lămpile UV, cât și lămpile cu LED sunt utilizate pentru a usca și întări unghiile, cum ar fi unghiile cu gel, unghiile acrilice și unghiile din polygel. Lampa emite lumină UV sau LED, care provoacă o reacție chimică în produsul pentru unghii, determinând întărirea și fixarea acestuia.

Lămpile UV folosesc lumina ultravioletă, în timp ce lămpile LED folosesc diode emițătoare de lumină pentru a întări produsul. Ambele tipuri de lămpi sunt utilizate în mod obișnuit în industria unghiilor și sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și modele.

Lămpile UV

Lămpile UV emit lumină ultravioletă, care provoacă o reacție chimică în produsul pentru unghii și determină întărirea și fixarea acestuia. Intensitatea și durata expunerii la lumina UV pot varia în funcție de produsul specific și de recomandările producătorului.

Lămpile UV

Avantaje

Printre avantajele lămpilor UV se numără faptul că sunt disponibile pe scară largă, sunt în general mai puțin costisitoare decât lămpile cu LED și sunt eficiente la întărirea unei game largi de produse pentru unghii.

Dezavantaje

Unele dezavantaje ale lămpilor UV includ faptul că acestea pot fi mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât lămpile cu LED, pot produce căldură și pot necesita timpi de polimerizare mai lungi decât lămpile cu LED.

Este important să luați în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele lămpilor UV atunci când decideți dacă acestea sunt alegerea potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Lămpile LED

Lămpile LED folosesc diode emițătoare de lumină pentru a întări produsele pentru unghii. Intensitatea și durata de expunere la lumina LED pot varia în funcție de produsul specific și de recomandările producătorului.

Lămpile LED

Avantaje

Lampile LED sunt eficiente din punct de vedere energetic, produc mai puțină căldură decât lămpile UV și au un timp de polimerizare mai rapid decât lămpile UV.

Dezavantaje

Lămpile LED pot fi mai scumpe decât lămpile UV, este posibil să nu fie compatibile cu toate tipurile de produse pentru unghii și este posibil să nu fie disponibile pe scară largă ca lămpile UV.

Lampă UV vs LED

Factorii care trebuie luați în considerare atunci când comparați lămpile UV și lămpile LED:

  1. Timpul de polimerizare: Lămpile LED au un timp de polimerizare mai rapid decât lămpile UV. Acesta poate fi un aspect important dacă vă grăbiți sau dacă sunteți sensibil la căldura produsă de lămpile UV.
  2. Durabilitatea: Atât lămpile UV, cât și cele cu LED pot produce unghii durabile, dar produsul specific și tehnica de aplicare joacă un rol important în durabilitatea unghiilor.
  3. Cost: Lămpile UV pot fi mai puțin costisitoare decât lămpile cu LED, dar produsul specific și marca pot afecta costul. Dacă sunteți la început, pentru a obține un preț cât mai bun puteți opta pentru un kit care să includă și o lampă.
  4. Siguranță: Atât lămpile UV, cât și lămpile cu LED sunt sigure atunci când sunt utilizate în mod corect, dar unele persoane pot fi mai sensibile la lumina UV sau pot avea preocupări specifice cu privire la utilizarea luminii UV.
  5. Durata de viață: Lămpile UV au o durată de viață mai scurtă decât lămpile LED. Lămpile UV au de obicei o durată de viață a becului de aproximativ 1.000 de ore, deși în general se recomandă schimbarea becurilor la fiecare șase luni pentru a se asigura că lampa funcționează corect. În comparație, lămpile LED pot dura până la 50.000 de ore de utilizare. Acest lucru este semnificativ mai lung decât lămpile UV și înseamnă că este posibil să nu trebuiască să vă faceți niciodată griji cu privire la schimbarea becurilor unei lămpi cu LED.

De ce „ard” unghiile sub lumina UV?

Căldura produsă de unghiile cu gel sub lumina UV este rezultatul reacției chimice care are loc în timpul procesului de polimerizare. Pe măsură ce gelul este expus la lumina UV, moleculele din gel se descompun și se reformează, formând noi legături chimice. Acest proces eliberează căldură, ceea ce este cunoscut ca o reacție exotermă.

Căldura produsă de această reacție nu provoca vreun rău, dar poate face ca gelul să se încălzească sau să emită un miros de arsură.

În cazul în care gelul este aplicat prea gros, poate dura mai mult timp pentru a se întări și, ca o consecință, poate produce mai multă căldură.

De ce ard unghiile sub lumina UV

Este important să urmați instrucțiunile producătorului pentru produsul gelului dumneavoastră specific și să utilizați timpul de polimerizare recomandat pentru a vă asigura că gelul este complet polimerizat și întărit fără a produce căldură excesivă.

Care lampă este mai sigură?

Lămpile cu LED nu utilizează lumină UV și, de aceea, nu prezintă niciun risc de expunere a pielii la UV. Unele persoane pot fi mai sensibile la lumina UV sau pot avea preocupări specifice cu privire la utilizarea luminii UV, iar pentru aceste persoane, o lampă LED poate fi alegerea mai sigură.

Totuși, este important de reținut că atât lămpile UV, cât și cele cu LED sunt sigure atunci când sunt folosite în mod corect. Ambele tipuri de lămpi au fost testate și s-a dovedit a fi sigure pentru utilizare în industria unghiilor și ambele sunt utilizate în mod obișnuit pentru a întări sau polimeriza produsele pentru unghii.

Ce tipuri de lămpi se folosesc în saloane?

Multe saloane de manichiură folosesc acum lămpi cu LED-uri datorită beneficiilor tehnologiei LED.

Lămpile LED sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și au un timp de polimerizare mai rapid decât lămpile UV, ceea ce le face o alegere populară pentru saloanele de manichiură.

În afară de aceasta, lămpile LED pot produce mai puțină căldură și au o durată de viață mai lungă decât lămpile UV, ceea ce poate fi benefic atât pentru salon, cât și pentru client.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu