Ce este soluția de modelare pentru unghiile din Polygel

Descoperirea unghiilor din polygel poate fi o călătorie interesantă, dar înțelegerea diferitelor elemente și a rolurilor lor este esențială pentru a obține o manichiură perfectă. Un astfel de element esențial este soluția de modelare, un produs special conceput pentru a lucra cu polygelul în timpul procesului de aplicare.

Ce este soluția de modelare pentru unghiile din Polygel

O soluție de modelare este un lichid special, utilizat pentru a facilita aplicarea și întinderea uniformă a polygelului la crearea de unghii. Se aplică pe pensulă sau direct pe suprafața polygelului înainte de modelarea unghiilor. Scopul principal al soluției de modelare este de a reduce adezivitatea polygelului, care poate fi lipicios și dificil de manipulat fără asistență. Dacă sunteți la început vă recomandăm să vă achiziționați un kit polygel, care va conține și soluția de modelare.

Prin utilizarea unei soluții de modelare, puteti obține o aplicare mai controlată și mai precisă a polygelului, asigurând un finisaj uniform și neted. Acest lucru duce, în cele din urmă, la perfecționarea unghiilor cu un aspect mai frumos și de durată mai lungă. Soluția de modelare împiedică ca poligelul să se lipească de pensulă, ceea ce face ca procesul să fie mai eficient și mai lipsit de complicații.

Soluție de modelare Polygel

Este soluția de modelare același lucru cu lichidul acrilic?

Soluția de modelare și lichidul acrilic nu sunt același lucru, deoarece servesc unor scopuri diferite și sunt utilizate cu tipuri diferite de gel.

Soluția de modelare este special concepută pentru a fi utilizată cu unghiile din polygel. După cum s-a menționat anterior, funcția sa principală este de a reduce adezivitatea polygelului și de a permite o mai ușoară modelare în timpul aplicării. Soluția de modelare nu are ingrediente active și nu este implicată în procesul de polimerizare sau de întărire a unghiilor din polygel. De obicei, are un parfum ușor și plăcut, ceea ce o face ușor de utilizat și plăcut de lucrat.

Pe de altă parte, lichidul acrilic, cunoscut și sub numele de monomer, este o componentă cheie în sistemul de unghii acrilice. Acesta este combinat cu pulberea acrilică (polimer) pentru a crea o reacție chimică care are ca rezultat o perlă flexibilă care se întărește în timp. Acest amestec este apoi aplicat pe unghie pentru a crea forma și designul dorit. Lichidul acrilic are adesea un miros puternic datorită prezenței ingredientelor active, cum ar fi metacrilatul de etil, care inițiază procesul de polimerizare.

Pe scurt, deși atât soluția de modelare, cât și lichidul acrilic servesc la facilitarea aplicării fiecărui tip de înfrumusețare a unghiilor, acestea nu sunt interschimbabile și au compoziții și funcții distincte.

Solutie de modelare vs lichid acrilic

Puteți folosi alcool în loc de soluția de modelare

Da, puteți utiliza alcool medicinal (spirt) ca alternativă la soluția de modelare atunci când lucrați cu unghiile din polygel. Este necesar să folosiți o concentrație de 70% sau mai mare pentru cele mai bune rezultate. Alcoolul are un scop similar cu cel al soluției de modelare, împiedicând polygelul să se lipească de pensulă și permițând o aplicare mai lină.

Pentru a folosi alcoolul în locul soluției de alunecare, pur și simplu înmuiați pensula într-un mic recipient cu alcool înainte de a lucra cu polygelul. Acest lucru vă va ajuta să modelați și să întindeți mai ușor polygelul pe unghii. Rețineți că folosirea unei cantități prea mari de alcool poate face ca polygelul să devină prea subțire sau slab, așa că începeți întotdeauna cu o cantitate mică și ajustați după cum este necesar.

Multe manichiuriste optează pentru alcool, deoarece este ușor de procurat și adesea este deja prezent în casele lor. Cu toate acestea, este totuși important să se respecte tehnicile de aplicare adecvate și liniile directoare atât pentru polygel, cât și pentru alcool, pentru a asigura un finisaj de lungă durată și cu aspect profesional.

Alcool sanitar în loc de soluția de modelare

Pot folosi dezinfectant de mâini în locul soluției de modelare?

Deși unele dezinfectante pentru mâini conțin alcool izopropilic, nu se recomandă utilizarea acestora ca substitut al soluției de modelare sau al alcoolului atunci când se lucrează cu unghiile din polygel. Dezinfectanții de mâini includ adesea ingrediente suplimentare, cum ar fi aloe vera, glicerină sau parfumuri care pot afecta consistența, aderența și procesul de polimerizare a polygelului.

Utilizarea dezinfectantului de mâini în locul unei soluții de modelare adecvate sau a alcoolului poate duce la o aplicare neuniformă, la o aderență slabă sau la compromiterea rezistenței și durabilității unghiilor din polygel. Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să utilizați o soluție de modelare corespunzătoare sau, dacă nu este disponibilă, o alternativă adecvată, cum ar fi alcoolul medicinal (alcool izopropilic) cu o concentrație de 70% sau mai mare.

Cum se utilizează soluția de modelare pe unghiile Polygel

Folosirea soluției de modelare cu unghiile din polygel este esențială pentru a obține unghii netede și bine structurate.

Iată un ghid pas cu pas despre cum să folosiți eficient soluția de modelare atunci când lucrați cu unghiile din polygel:

1. Pregătiți-vă unghiile:
– Începeți prin a vă curăța unghiile pentru a crea o suprafață ideală pentru aplicarea polygelului.

2. Pregătiți-vă zona de lucru:
– Așezați soluția de modelare într-un recipient mic sau într-o farfurioară.
– Pregătiți tubul de polygel, pensula și spatula cu două capete, formele sau vârfurile de unghii și lampa LED/UV.

3. Aplicați polygelul:
– Întindeți o cantitate mică de poligel pe pensulă sau spatulă.
– Scufundați pensula în soluția de modelare, verificând ca aceasta să fie acoperită complet, dar să nu picure.

4. Întindeți și modelati polygelul:
– Întindeți ușor polygelul pe unghii cu ajutorul pensulei, modelând unghiile după cum doriți.
– Folosiți soluția de modelare pentru a netezi orice denivelări sau neuniformități ale polygelului.

5. Uscați polygelul:
După ce ați obținut forma dorită, polimerizați unghiile sub o lampă UV sau LED, conform recomandărilor producătorului.

6. Rafinați forma:
Lustruiți și șlefuiți unghiile pentru a netezi orice margini aspre sau imperfecțiuni.

7. Aplicați un strat de acoperire:
Aplicați un strat de top coat pentru a sigila și proteja polygelul și polimerizați din nou sub lampa UV sau LED.

8. Curățați unghiile:
Curățați unghiile cu un șervețel care nu lasă scame și cu alcool pentru a îndepărta orice lipici rezidual sau resturi, dezvăluind un finisaj strălucitor și cu aspect profesional.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu