De ce cad unghiile din polygel – Cauze și prevenții

Unghiile din polygel sunt la modă în acest moment. Puteți avea unghii superbe, făcute acasă, folosind un kit polygel.  Arată frumos, necesită puțină întreținere și pot dura mai multe săptămâni fără a avea nevoie de o retușare – ce să nu-ți placă la ele?

Cu toate acestea, una dintre cele mai mari probleme cu aceste tipuri de unghii este că uneori cad pe neașteptate. Dacă acesta este cazul tău, nu-ți face griji! În acest articol vom explica de ce unghiile tale din polygel pot cădea prematur și cum să previi acest lucru pe viitor.

De ce cad unghiile din polygel - Cauze și prevenții

De ce cad unghiile din polygel

1. Aplicare incorectă

Un motiv potențial pentru care unghiile din polygel cad este aplicarea necorespunzătoare. Dacă polygelul nu este aplicat corect, este posibil să nu aibă o aderență bună la unghiile naturale, ceea ce poate duce la desprinderea acestora.

Există mai mulți factori care pot contribui la aplicarea necorespunzătoare a polygelului, printre care:

  • Pregătirea necorespunzătoare a unghiilor naturale: Înainte de a aplica polygelul, este important ca unghiile naturale să fie curate, uscate și fără resturi sau uleiuri. Dacă unghiile naturale nu sunt pregătite corespunzător, este posibil ca polygelul să nu se prindă bine.
  • Aplicarea prea groasă a polygelului: Dacă polygelul este aplicat prea gros, s-ar putea să nu se întărească în mod corespunzător și să fie predispus să se desprindă. Este important să respectați recomandările producătorului în ceea ce privește grosimea recomandată a poligelului.
  • Polygelul nu se polimerizează corespunzător: Polygelul este de obicei polimerizat sub lumină UV sau LED. Dacă poligelul nu este expus la lumină pentru perioada de timp recomandată, este posibil ca acesta să nu se întărească corespunzător și să fie predispus să se dezlipească.

Aplicare incorectă

2. Utilizare excesivă

Un motiv potențial pentru care unghiile din polygel cad este utilizarea excesivă. Dacă aplicați și îndepărtați frecvent polygelul sau dacă îl aplicați prea gros, acesta poate exercita o presiune mare asupra unghiilor naturale și poate provoca desprinderea poligelului.

Dacă aplicați și îndepărtați constant polygelul, acesta poate pune mult stres pe unghiile naturale și le poate face să devină slabe și fragile. Este important să acordați suficient timp între aplicările de polygel pentru a permite unghiilor naturale să se odihnească și să se refacă.

Pentru a preveni utilizarea excesivă a polygelului și deteriorarea unghiilor tale naturale, este important să lași suficient timp între aplicările de polygel și să urmezi instrucțiunile de grosime și de întărire recomandate de producător.

Deși polygelul nu dăunează unghiilor naturale, este o idee bună să acordați unghiilor pauze regulate de la polygel și lăsarea acestora să se odihnească timp de câteva săptămâni.

Utilizare excesivă

3. Soluția de modelare

Chiar dacă soluția de modelare este un produs important atunci când vine vorba de aplicarea polygelului, utilizarea unei cantități prea mari poate duce la slăbirea puterii de aderență.

Acest lucru poate face ca unghiile tale din polygel să se desprindă în timp ce sunt încă în faza de modelare.

Pentru a asigura o rezistență maximă a legăturii dintre stratul de bază și polygel, trebuie să așteptați până când vedeți că toată soluția de modelare s-a uscat înainte de a o presa pe unghii.

Din fericire, această perioadă de așteptare ar trebui să dureze mai puțin de patru minute, dar dacă aveți un mic ventilator personal pentru a accelera procesul de uscare, ar putea fi de ajutor și acesta.

SoluTia de modelare

Puteți folosi apă în locul soluției de modelare?

Unghiile din Polygel trebuie să fie distribuite uniform pe unghie, motiv pentru care o soluție de modelare este cea mai bună opțiune.

Aceasta joacă un rol important în longevitatea unghiilor dumneavoastră, deoarece ajută Polygelul să se formeze corespunzător și să se întărească corect.

Apa nu ar trebui să fie folosită ca alternativă, deoarece inhibă procesul de polimerizare, ceea ce duce la unghii slăbite care nu vor rezista foarte mult timp. Prin urmare, pentru a asigura rezultate de calitate, se recomandă utilizarea unei soluții de modelare adecvate pentru a vă asigura că unghiile din Polygel rămân rezistente.

4. Presiune prea mare la pilire

Aplicarea unghiilor din polygel poate fi complicată pentru începători, care se pot confrunta cu probleme din cauza lipsei de experiență și a tehnicii incorecte.

Una dintre cele mai frecvente greșeli este folosirea unei presiuni prea mari în timpul pilirii unghiei. Acest lucru ar putea cauza slăbirea stratului dintre polimer și patul unghiei, ceea ce ar putea duce mai departe la desprindere înainte ca acesta să se fi întărit corespunzător.

5. Unghiile sunt prea lungi

A avea unghii lungi poate fi frumos și elegant, dar acestea pot avea un preț. De multe ori, atunci când ai unghiile mai lungi, acest lucru poate face ca unghiile tale din polygel să fie mai predispuse la rupere sau la cădere.

Acest lucru se datorează de obicei faptului că unghiile mai lungi necesită mai multă structură din polygel pentru a le menține în mod corespunzător.

Este posibil ca polygelul să nu fie capabil să reziste la forța necesară pentru a menține lungimea suplimentară, ceea ce duce la diferite probleme.

Cum pot opri căderea unghiilor Polygel?

Există câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a preveni căderea unghiilor din polygel:

  • Asigurați-vă că polygelul este aplicat în mod corespunzător: Urmați instrucțiunile producătorului pentru aplicarea polygelului. Acest lucru include pregătirea corespunzătoare a unghiilor și utilizarea cantității potrivite de produs.
  • Folosiți un deshidrator de unghii și un primer pentru unghii: Aceste produse ajută la crearea unei legături mai puternice între polygel și unghiile dumneavoastră naturale.
  • Utilizați un întăritor de unghii: Un întăritor de unghii poate ajuta la întărirea legăturii dintre polygel și unghiile dvs. naturale, făcând mai puțin probabil ca polygelul să se desprindă.
  • Evitați să vă folosiți unghiile pentru a efectua activități care ar putea provoca ruperea sau deteriorarea lor: Acest lucru poate exercita o presiune suplimentară asupra unghiilor din polygel și le poate face mai predispuse la desprindere.
  • Păstrați-vă unghiile hidratate: Unghiile uscate și fragile sunt mai predispuse la rupere și sunt mai puțin capabile să susțină unghiile din polygel. Folosirea unui ulei pentru cuticule sau a unui tratament hidratant pentru unghii poate ajuta la menținerea unghiilor hidratate și sănătoase.
Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu