Cum se folosește o freză electrică de unghii

Dacă învățați cum se folosește o freză electrică de unghii, puteți transforma procedura de îngrijire a unghiilor de acasă, obținând o precizie și o finețe de nivel profesional. Deși poate părea intimidant la început, cu tehnicile și măsurile de siguranță potrivite, cea mai bună freză de unghii poate fi un instrument simplu, sigur și eficient. Acest ghid vă va însoți pas cu pas în acest proces, ajutându-vă să obțineți maximum de la pila de unghii electrică.

CE ESTE O FREZA DE UNGHII ELECTRICĂ?

O freză electrică pentru unghii, cunoscută și sub numele de pilă electrică pentru unghii, este un instrument de manichiură utilizat adesea în saloanele de manichiură și pentru nail art profesional. Este conceput pentru a modela, curăța, poliza și face să strălucească unghiile mai eficient decât fișierele de unghii sau pilele de unghii tradiționale. Acest instrument poate fi deosebit de eficient în pregătirea unghiilor pentru extensii și în netezirea marginilor aspre sau a suprafețelor inegale.

CE ESTE O FREZA DE UNGHII ELECTRICĂ

Aparatul este format dintr-o mandrină cu un cap rotativ în care sunt fixate diverse accesorii, cunoscute sub numele de bituri. Aceste bituri vin în diferite forme și dimensiuni, fiecare fiind conceput pentru o sarcină specifică, cum ar fi șlefuirea, modelarea, curățarea cuticulelor și lustruirea unghiilor. O pilă de unghii electrică are, de obicei, setări de viteză reglabile pentru a răspunde diferitelor tipuri de unghii și preferințelor utilizatorului.

Frezele electrice pentru unghii nu sunt doar pentru profesioniști. Cu puțină practică și atenție, oricine le poate folosi eficient acasă. Ele pot fi un accesoriu valoros pentru îngrijirea unghiilor, oferind o modalitate rapidă, curată și precisă de a vă menține unghiile în condiții optime.

CUM SE FOLOSEȘTE O FREZA ELECTRICĂ PENTRU UNGHII – GHID PAS CU PAS

1. În primul rând, spălați-vă mâinile și unghiile cu apă și săpun pentru a îndepărta murdăria sau impuritățile

CUM SE FOLOSEȘTE O FREZA ELECTRICĂ PENTRU UNGHII - 1. spălați-vă mâinile și unghiile cu apă și săpun

Este esențial sa începeți cu mâinile curate atunci când folosiți o pilă de unghii electrică. Spălarea mâinilor ajută la eliminarea oricărei murdării sau uleiuri de suprafață care ar putea interfera cu funcționarea frezei, eliminând astfel și riscul altor afecțiuni ale unghiilor. Acordați o atenție deosebită zonei unghiilor, asigurându-vă că le curățați sub unghii și în jurul cuticulelor. După spălare, uscați-vă bine mâinile pentru a evita alunecarea în timpul procesului.

Acest pas nu numai că sporește eficiența frezei pentru unghii, dar minimizează și riscul de infecție. Asigurându-vă că unghiile și mâinile sunt curate, aveți mai puține șanse să introduceți bacterii în fisurile sau tăieturile care ar putea apărea în timpul pilitului.

2. Alegeți bitul adecvat

CUM SE FOLOSEȘTE O FREZA ELECTRICĂ PENTRU UNGHII - Alegeți bitul adecvat

Accesoriile sau biturile vin în diferite forme și dimensiuni, fiecare fiind conceput pentru o sarcină specifică. Unele sunt destinate modelării marginii unghiei, în timp ce altele sunt destinate curățării cuticulelor sau lustruirii suprafeței unghiei. Este important să alegeți bitul potrivit pentru rezultatul dorit.

Aveți grijă să vă familiarizați cu scopul fiecărui bit care vine cu pila de unghii electrică. După ce ați selectat bitul potrivit, fixați-l ferm în capul mandrinei, având grijă ca acesta să nu fie prea liber sau prea bine fixat.

3. Reglați viteza

Reglați viteza frezei

Frezele electrice pentru unghii vin cu diferite setări de viteză pentru a răspunde diferitelor tipuri de unghii și sarcini. Pentru sarcini delicate, cum ar fi lucrul în apropierea cuticulelor, este recomandată o viteză mai mică pentru a menține controlul și a evita deteriorarea. În schimb, o viteză mai mare poate fi potrivită pentru șlefuirea sau prelucrarea unghiilor groase.

Întotdeauna începeți cu o viteză mai mică dacă sunteți nouă în utilizarea unei freze de unghii electrice. Pe măsură ce dobândiți încredere și înțelegeți cum reacționează la diferite presiuni și unghiuri, puteți ajusta viteza pentru a se potrivi nivelului dvs. de confort.

4. Țineți mâna stabilă

Țineți mâna stabilă

Ținerea mâinii ferme este esențială atunci când folosești o pilă de unghii electrică. Orice mișcare bruscă poate duce la tăieturi accidentale sau la o pilire neuniformă. Pentru a vă ajuta să vă stabilizați mâna, sprijiniți-o pe o suprafață plană sau țineți-o cu cealaltă mână.

Nu uitați, mandrina este cea care ar trebui să facă treaba, nu mâna dumneavoastră. Nu este nevoie să împingeți sau să forțați mandrina. Lăsați rotațiile să șlefuiască ușor suprafața sau marginea unghiei.

5. Folosiți mișcări blânde

Aplicați o presiune ușoară atunci când folosiți o pilă de unghii electrică și deplasați-o într-o singură direcție pe marginea fiecărei unghii.

Mișcările blânde sunt importante atunci când folosiți o pilă de unghii electrică. Spre deosebire de pilirea manuală, unde poate fi nevoie să aplicați o anumită presiune, pila electrică necesită doar o atingere ușoară. Prea multă presiune poate cauza acumularea de căldură și poate arde sau deteriora patul unghiei.

Mișcați bitul pe unghie într-o singură direcție. Acest lucru înseamnă să nu faceți o mișcare înainte și înapoi, ceea ce poate cauza despicături sau deteriorări. Păstrați mișcările netede și constante, lăsând capul rotativ al mandrinei să facă treaba în locul dvs.

CARE ESTE CEA MAI BUNĂ TEHNICĂ DE UTILIZARE A FREZEI ELECTRICE PENTRU UNGHII?

Cea mai bună tehnică de utilizare a unei freze de unghii se bazează pe precizie, răbdare și practică. Începeți cu pila la marginea unghiei, aplicând o presiune foarte ușoară și deplasându-vă într-o singură direcție spre vârf. Acest lucru ajută la crearea unui finisaj neted și uniform și reduce riscul de deteriorare a unghiei.

TEHNICĂ DE UTILIZARE A FREZEI ELECTRICE PENTRU UNGHII

Atunci când lucrați în apropierea cuticulelor sau a bazei unghiei, fiți foarte atentă. Folosiți o turație mai mică și un bit adecvat conceput pentru această zonă delicată. Încercați să mențineți mandrina paralel cu suprafața unghiei pentru a evita sculptarea în piele sau în patul unghiei.

Nu uitați, practica aduce perfecțiunea. Nu vă așteptați să stăpâniți imediat pila de unghii electrică. Începeți încet și, cu o utilizare consecventă, veți reuși în curând să manevrați acest instrument cu încredere și control. Rețineți că unghiile fiecărei persoane sunt diferite, așa că ceea ce funcționează pentru una poate să nu funcționeze pentru alta. Este vorba de a găsi tehnicile potrivite care funcționează cel mai bine pentru tipul tău specific de unghii și aspectul dorit.

CONCLUZIE

Să înveți cum se folosește o freză electrică de unghii poate părea descurajant la început, dar cu puțină practică și cu tehnicile potrivite, poate deveni o parte simplă a rutinei tale de îngrijire a unghiilor.

Cheia este să începeți încet, să înțelegeți funcționarea frezei și să adoptați o abordare blândă și controlată. O freză de unghii electrică poate fi un factor care schimbă radical modul de îngrijire a unghiilor, oferind o precizie și o finisare la nivel de salon chiar la domiciliu.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu