Cum să cureți și să întreții o freză electrică pentru unghii

Frezele de unghii sunt instrumente indispensabile atât pentru tehnicienii de unghii profesioniști, cât și pentru acasă.

Acestea sunt dispozitive mecanice cu multe piese în mișcare care sunt supuse unui stres considerabil în timpul utilizării.

Prin urmare, curățarea și întreținerea regulată sunt esențiale pentru a le prelungi durata de viață și pentru a asigura o performanță optimă.

Acest articol oferă un ghid detaliat despre cum să cureți și să întreții o freză electrică de unghii, pe baza sfaturilor experților.

Alegerea unei freze de unghii electrice potrivite

Primul pas în întreținerea unui burghiu electric pentru unghii este alegerea unui dispozitiv de înaltă calitate.

Pe piață există mai multe aparate electrice pentru unghii, iar calitatea variază semnificativ.

De exemplu, freza Marathon de la kitunghii.ro este preferată în rândul profesioniștilor pentru puterea, portabilitatea și buna funcționare. Atunci când alegeți o freză de unghii bună, luați în considerare factori precum reputația mărcii, caracteristicile dispozitivului și recenziile utilizatorilor.

Alegerea unei freze de unghii electrice potrivite

        Cum să alegi o freză de unghii electrică bună?

  1. Brandul și reputația: Alege o freză de unghii de la un brand de încredere și cu o reputație bună în industrie. Cercetează recenziile produselor și vezi ce spun alți utilizatori despre calitatea și performanța frezei.
  2. Puterea și viteza: Verifică puterea și viteza frezei de unghii. Acestea sunt importante pentru a asigura că freza poate face față diferitelor tipuri de unghii și tratamente.
  3. Portabilitatea: Dacă intenționezi să-ți transporți freza de unghii, asigură-te că este ușoară și portabilă. Unele modele vin chiar cu propriile lor cutii de transport pentru a facilita deplasarea.
  4. Confortul: Freza de unghii ar trebui să fie confortabilă de utilizat. Verifică designul și greutatea frezei pentru a te asigura că se potrivește bine în mână și că nu este prea grea.
  5. Durabilitatea: Verifică materialele din care este făcută freza de unghii. Ar trebui să fie durabilă și capabilă să reziste la uzura regulată.
  6. Prețul: În timp ce nu ar trebui să compromiți calitatea pentru preț, este important să găsești o freză de unghii care se încadrează în bugetul tău. Compară prețurile diferitelor modele și branduri pentru a găsi cea mai bună valoare.
  7. Garanția: Verifică dacă freza de unghii vine cu o garanție. Aceasta poate oferi liniște sufletească în cazul în care apar probleme cu freza.

Îngrijirea preventivă pentru freza electrică de unghii

Îngrijirea preventivă este un aspect important în prelungirea duratei de viață a frezei electrice pentru unghii. Un aspect cheie al îngrijirii preventive este reducerea cantității de praf care intră în contact cu dispozitivul dumneavoastră. După fiecare utilizare, ștergeți bine freza de unghii cu o perie moale sau cu o cârpă uscată și moale. Evitați să folosiți lichide pentru a vă curăța dispozitivul, deoarece acest lucru ar putea provoca daune.

O altă măsură preventivă este să evitați să ondulați sau să îndoiți cablul pilei dumneavoastră electrice pentru unghii. Acest lucru poate duce la o conexiune slăbită între mandrina și motorul frezei, afectând performanța dispozitivului.

Întotdeauna depozitați dispozitivul într-un loc sigur și nu-l așezați niciodată pe marginea mesei de manichiură pentru a preveni căderile accidentale.

Curățarea frezei electrice pentru unghii

Curățarea frezei electrice pentru unghii ar trebui să fie o parte obișnuită a rutinei dumneavoastră.

După fiecare utilizare, îndepărtați praful și resturile de pe dispozitiv folosind o perie sau o cârpă moale.

În ceea ce privește biturile (capetele), spălați-le bine cu o perie în apă cu săpun sau scufundați-le în acetonă timp de cinci până la zece minute.

Nu uitați să uscați complet biturile (capetele) înainte de a le pune înapoi în mandrina. Orice cantitate mică de lichid rămasă pe bit își poate face loc în interiorul mandrinei, provocând ruginirea sau griparea părților interne ale acesteia. Acordați întotdeauna biturilor timpul necesar pentru a se usca.

Curățarea frezei electrice pentru unghii

Dezinfectarea biturilor

După ce ați curățat biturile, este esențial să le dezinfectați. Folosiți o perie de sârmă pentru a curăța canelurile de șlefuire crestate. Apoi, înmuiați biturile metalice într-o soluție dezinfectantă.

Este important de reținut că benzile de șlefuit nu pot fi dezinfectate, așa că acestea trebuie aruncate după fiecare utilizare.

Cu toate acestea, biturile pe care se montează benzile de șlefuit pot fi dezinfectate în același mod ca și celelalte bituri de metal.

Dezinfectarea biturilor

Evitarea greșelilor frecvente

Există câteva greșeli comune pe care trebuie să le evitați atunci când vă întrețineți freza electrică pentru unghii.

De exemplu, nu folosiți niciodată ulei în mandrina dumneavoastră.

Frezele pentru unghii sunt concepute pentru a funcționa fără uleiuri, iar utilizarea uleiului poate provoca daune grave.

O altă greșeală comună este încercarea de a demonta și reasambla freza pe cont propriu. Acest lucru duce adesea la o funcționare defectuoasă a frezei. Dacă freza de unghii nu funcționează corect, cel mai bine este să o aduceți la un service de reparații autorizat de producător.

Curățare și întreținere profesională

În timp ce curățarea și întreținerea regulată pot fi făcute acasă, este benefic să vă curățați profesional freza la un centru de reparații autorizat de producător. În timpul unei curățări profesionale, întreaga freza este demontată și fiecare piesă individuală este curățată în profunzime. Acest lucru ajută ca freza să reziste mai mult timp și să funcționeze mai bine.

Concluzie

Curățarea și întreținerea corectă a frezei de unghii sunt decisive pentru longevitatea și performanța acesteia.

Urmând pașii descriși în acest articol, vă puteți garanta că dispozitivul dvs. rămâne în stare optimă cât mai mult timp posibil.

Nu uitați, o freză de unghii bine întreținută nu numai că are performanțe mai bune, dar oferă si o experiență mai sigură și mai plăcută atât pentru tehnician, cât și pentru client.

Avatar photo

Lavinia Panait Informatii generale despre manichiura si pedichiura, unghii false, tendinte in nails art ale fiecarui sezon si metode de lucru ale unghiilor cu gel si acril Linkedin | Twitter | Pinterest | Youtube  

Lasă un comentariu